Juridisk rådgivning online

19-01-14 jurist 0 kommentarer

Juridisk rådgivning online

När du behöver hjälp med en juridisk fråga så behöver du rådgivning, rådgivningen kan du få genom att kontakta en advokat/jurist i din stad, vanligtvis sker rådgivningen över telefon eller via ett vanligt möte där du besökare advokatfirman. Det har dock blivit vanligare att söker för rådgivning online istället, det finns en del svenska tjänster som svarar på dina juridiska frågor på internet, vi på juridiskrådgivning.nu vill inte vara sämre och vi har till och med ett helt juridiskt forum som vi har dedikerat för detta ändamål.

Det kan vara rörande och svårt att hitta lämplig juridisk rådgivning online därför kommer nedan lite tips på saker man kan göra för att hitta information och rådgivning om just ditt juridiska problem.

Tips hur man hittar juridisk rådgivning online

Hitta en hemsida som är inriktad på lagar och rättstillämpning sök sedan igenom hemsidan om din juridiska fråga och försöka att lära dig så mycket som möjligt. En sida som används flitigt till detta är Wikipedia där man kan hitta korta sammanfattande förklaringen omkring juridiska frågeställningar. Det är jättebra att börja läsa på Wikipedia som en grund men kom ihåg att kolla så att källorna verkar vara vettiga.

Fråga via forumet som du hittar här, vi täcker in de allra flesta rättsområdena och vi har jurister som svarar på dina frågor så snart de bara kan.

Du bör dock se informationen som du får på forumet som en snabbguide och den kan inte ersätta att få professionell juridisk rådgivning. Men svaren som du får hjälper dig ofta att förstå lite bättre när du väl kontaktar en advokat i ett senare skede.

När är juridisk hjälp på nätet lämpligt?

Om du funderar på hur man skriver ett avtal eller något annat som man kan läsa sig till så är det perfekt att söka juridisk rådgivning online. Men om du har hamnat i en tvist eller liknande så är det bra om du hör med en jurist eller advokat och möjligen anlitar denne för att ge dig råd under hela tvisten.

De senaste åren har de juridiska hemsidorna ökat markant på Internet. Man kan nuförtiden få tillgång till alla lagar som finns med i lagboken genom att besöka hemsidor såsom www.lagen.nu

Där finns alla lagrum publicerade som kan röra ditt juridiska problem. Det är bara att leta, det svåra kan dock vara att tolka ett lagrum. Om du tycker det är svårt och inte förstår bör du kontakta en advokat eller en jurist för juridisk rådgivning.