hus försäljning vid skillsmässa.

Du är här Juridiskt Forum Civilrätt hus försäljning vid skillsmässa.

Detta ämne innehåller 2 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av   4 år sedan.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5259

  malin

  hej jag undrar vad som gäller vid husförsäljning när man skillt sig, det är så att huset är sålr, och hand pening är erlagd, men min föredeta tar ej tag i att rensa ur sina saker ur huset, han bode kvar i huset naär vi låg i skilsmässan, han ville ha ut mig omg och jag fick knappt med något från bohaget, han bode i huset ca 9 månader och tog tog en inneboende som är känd kriminel missbrukare, som tog hem massa stöldgods och andra missbrukar för fest, mina grannar klaga till mig och gör än tädgården är tottalt kaos i huset är det förstört saker, hans vän fick nycklar av honom för en vecka sedan för att tvätta sin bil som är stulen grannar klag direkt till mig, jag är rädd att nya ägaren ska ta tillbaka köpet, vadhar jag för rättigheter kan han kräva mig på något, jag har ju ej bot där men betalat på lånet och fixat i huset efter han flytta men ser hämskt ut igen.. snälla hjälp mig så jag får ett slut och kan leva  mitt liv igen.. ps han kräver mig på hyra för 9månader med nu fast jag ej bo kvar fick ej ens ha nyckel till huset.. mvh ledsen bekymrad kvinna

  #5270

  jurist
  Forumledare

  Hej, om huset är sålt så får köparen en inflyttningsdag. Det datumen måste dina man vara ute därifrån och huset måste vara i inflyttningsskick och i det skicket som det var i när huset såldes. Har husets skick försämrats avsevärt kan det ligga till grund för en hävning av köpet.

  Hur pass illa har din före detta man åsamkat skador på huset?

  Eftersom att det enligt dig är han som har åsamkat skadorna är det han som är ersättningsskyldig, problemet är väll som du säger om köparna tror att du har haft en del av skadegörelsen och försöker begära dig på pengar istället. Jag skulle dock inte vara alltför orolig för detta. Om de försöker kräva pengar av dig för skador så hänvisar du till din före detta man och bevisar att du inte har bott i huset sedan försäljningen.

  Tvivlar starkt på hans rättigheter till hyra för 9 månader då du inte har haft tillgång till huset. Detta beror även på om ni hade någon överenskommelse sinsemellan om hur hyran skulle betalas?

  Svara på mina frågor så fortsätter jag guida dig.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.