Bedrägeri blocket

Du är här Juridiskt Forum Brott och Straff Bedrägeri blocket

Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  jurist 4 år, 4 månader sedan.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1347

  Sofia Karlsson

  Hejsan,

  Jag skulle köpa en mobil på blocket förra månaden, men blev lurad, Jag betalade in pengar på säljarens konto men mobilen kom aldrig. Är så himla sur, vill bara att den som har gjort det här ska åka dit. Vad kan han eller hon få för typ av straff för det här?

  Det ska sägas att jag redan har gjort en polisanmälan.

  #1348

  jurist
  Forumledare

  Hej,

  Snabbsvar
  Scenario 1: Böter eller fängelse i högst 6 månader.
  Scenario 2: Fängelse i lägst 6 månader och högst 6 år.

  Utförligt svar
  Det låter som ett solklart fall av bedrägeri och brottspåföljden för ett sådant brott bedöms av hur grovt det anses vara, man tar bland annat hänsyn till hur mycket pengar bedragaren har tillförskansat sig. När det gäller brott på diverse sajter på internet är det vanligt att bedragaren har genomfört bedrägerierna i systematisk skala och brottspåföljden blir därför allvarligare. Med andra ord om bedragaren endast har lurat dig så döms denne troligtvis till böter eller 6 månaders fängelse i enlighet med 2§ 9 kap i brottsbalken.

  Har bedragaren genomfört flera bedrägerier kan denne dömas till lägst 6 månader och högst 6 år i enlighet med 3§ 9 kap i brottsbalken.

  Vad det gäller polisen arbete och utredning vid blocketbedrägerier så har de ett bra samarbete med banker och blocket för att snabbt få reda på personerna bakom bankkonton.

  • Det här svaret redigerades 4 år, 10 månader sedan av  jurist.
Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.