Sjuklön period

Du är här Juridiskt Forum Civilrätt Sjuklön period

Detta ämne innehåller 4 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av   4 år, 4 månader sedan.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1435

  Marianne

  I hur många dagar har man sin sjuklön?

  #1436

  jurist
  Forumledare

  Hej,

  Du har din sjuklön i 14 dagar. Sjuklönen ligger normalt på 80% av dina anställningsförmåner. Efter att de 14 dagarna har passerat så gäller istället sjukpenning som ligger under lagen om allmän försäkring (1962:381) Sjukpenningen betalas ut av försäkringskassan. Du har rätt till sjukpenning i 365 dagar under en 15 månaders period. Sjukpenningen brukar ligga på 75-80% av din årsinkomst.

  Du kan enkelt söka sjukpenning via försäkringskassans hemsida med hjälp av e-legitimation.

  #1437

  Pernilla Jonasson

  Hallå.

  Jag har en följfråga angående sjukpenningen kan man få sjukpenning även fast man är arbetslös? Blev för 2 månader sedan av med jobbet som jag hade jobbat på i 3 år.

  #1438

  jurist
  Forumledare

  Hej Pernilla,

  Ja du kan få sjukpenning även fast du är arbetslös. Krävet är dock att du ska varit inskriven på arbetsförmedlingen tiden innan du blev sjuk. Om du inte har varit inskriven så kan du ha rätt till sjukpenning andå men det blir då en bedömningsfråga. Har du lägre årsinkomst än 10 700 kr så har du dock inte rätt till sjukpenning.

  Försäkringskassan som betalar ut sjukpenning kräver att du lämnar ett sjukintyg skrivet av läkare till dem om du har varit sjukt i mer än 7 dagar.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.